Prima pagină  »  Noutăţi și evenimente
Noutăţi și evenimente
Totalizarea Săptămânii Naționale a Voluntarului, ediția 2018!
Publicat: 15.10.2018   

       Schimbările în societate pornesc de la noi și se întorc la noi  ,,oamenii" și doar în comun putem schimba societatea. Unul din obiectivele principale sunt ca să implicăm cu succes beneficiari în activitățile de voluntariat și în viața  comunității din care fac parte.

       Săptămîna Națională a Voluntarului, ediția 2018!

   Săptămîna Națională a Voluntarului, ediția 2018 s-a început cu participarea tinerilor voluntari a Centrului de Tineret, bibliotecarii și colaboratori de la Secția Cultură, Turism, Tineret și Sport Leova la amenajarea teritoriului Bibliotecii Publice,, Valeriu Matei” Leova. S-au amenajat clumbe pentru flori, s-au instalat noi scaune și urne pentru comoditatea locuitorilor din or. Leova, s-au văruit copacii, s-a plantat trandafiri. Pe parcurs a trei zile la eveniment au participat peste 20 de voluntari cu diferite vîrste

 

                                 

        În aceeași zi  voluntarii Centrului de Sănătate Prietenos Tinerilor ”Orhideea” or. Leova au organizat o companie de recrutare a noilor voluntari. Au fost informați elevii și tinerii din or.Leova ce beneficii poate aduce voluntariatul.

      Cu ocazia "Zilei Internaționale a Persoanelor în Etate", de comun cu volunatrii din cadrul Centrului Multifuncțional Cupcui, s-a organizat amenajarea mesei de sarbatoare pentru cei care locuiesc în cadrul Centrului de Plasament pentru Persoane în Etate din or. Leova. Copiii au au venit cu urari de multa sanatate în adresa celor vîrstnici.

       S-a  întreprins o vizită de lucru la Muzeul de Istorie din Leova, în cadrul căreia un grup   de  voluntari au participat la amenajarea unei noi expoziții de carte veche.

      Specialiștii SAP Leova au desfășurat activitatea de instruire ”Crearea grupurilor de promotori ai educației incluzive în instituțiile educaționale din raion”. La activitate au participat viitorii voluntari din Gimnaziul Filipeni și Liceul Teoretic ”M.Eminescu” din or. Leova. Tinerii au fost informați despre necesitățile și dificultățile copiilor cu CES, au fost sensibilizați cu privire la necesitatea incluziunii sociale a acestora. Un punct culminant al ședinței a fost relatarea experienței din cadrul ”SNV 2017”a voluntarilor Centrului de Tineret Leova. Scopul instruirii a fost promovarea activităților de voluntariat în CREI.

    Centrul Comunitar ”Încredere” or. Leova a organizat pentru partenerii săi de la Biroul de Probațiune Leova și Comisariatul de Poliție Leova, un curs de dezvoltare a intuiției.  Cursul a fost petrecut de instructorul de Yoga - Mirela Muntianu și instructorul de arte marțiale interne Tai Chi Chuan - Constantin Mușat, ai Centrului de Studii și Cercetări Frontale TARKSHYA 444, București,  motto-ul cursului fiind:„ Ai încredere în tine și ascultă-ți intuiția!”

 

     Împreună cu voluntarii CSPT Orhideea” Centrului de Tineret  s-au desfășurat lucrări de amenajare a terenului aferent Centrului de Tineret Leova, mai apoi s-a organizat o competiție între voluntari la jocuri intelectuale Quiz Moldova.

      Pentru benefeciarii Centrului Comunitar ”Încredere” din or.Leova s-a organizat o zi de salubrizare a teritoriului de la centru. Bunei și bunicuțe au ieșit la curățenia generală de toamnă. Desigur, că voluntarii Centrului de Tineret Leova nu au fost indiferenți și au ajutat și ei cu  ce puteau. Au amenajat un spațiu de odihnă în aer liber pentru benefeciarii Centrului  Comunitar ”Încredere” din or.Leova.

. 

      Tot pentru  beneficiarii acestui centru Consiliul Raional Leova a făcut  donație  574 kg de mere. Acest lot de fructe este foarte binevenit pentru îmbunătățirea raționului beneficiarilor cu vitamine pe perioada rece a anului. Astfel zilnic până la finele anului bătrânii vor primi câte un măr la desert. Consiliul de Administrare și beneficiarii Centrului Comunitar de zi „ Încredere” aduce mulțumiri conducerii raionului pentru implicare și grijă față de persoanele de vârsta a treia

     Consilierul de probaţiune din cadrul Biroului de probaţiune Leova, Culicenco Iana, asistentul social al Penitenciarului nr.3 Leova, reprezentanții a Școlii Profesionale Leova, AOFM Leova și A.O. ,,Inițiativa Pozitivă,, au demarat Campania social-informativă cu prilejul ,,Zilei Internaționale de educație în penitenciare,, și faptul ca este Săptămîna Națională a Voluntarului. Activitate educativă desfășurată are drept scop informarea deținuților cu scopul promovării și încurajării persoanelor deținute pentru obținerea studiilor, dezvoltarea continuă a abilităților de învățare, autoeducare și orientare

    După o săptămînă plina de activități, am lăsat cea mai placută activitate pe duminică. Din practica ”snv2017” tinerii voluntari foarte mult adoră să facă activități cu copii. Și de aceasta am organizat ”o zi a faptelor bune la Centrul Multifuncțional Cupcui”, unde am organizat mai multe activități cu copii din acest centru. Cu cei mai mari s-a  organizat o lecție de voluntariat, s-a discutat despre gîndurile de viitor. Cu cei mai mici s-au organizat jocuri distractive, face painting, competiții cu avioane din hîrtie. S-a jucat volei, fotbal, s-au spus bancuri și poiezii

      

 

     În Săptămîna Națională a Voluntarului, Centrul Comunitar ”Încredere” or.Leova, în parteneriat cu Liceul Teoretic ”Miha Eminescu” or.Leova, a organizat o campanie de colectare de fonduri pentru persoanele în etate și cele țintuite la pat din cadrul centrului Comunitar de zi Încredere. Voluntarii au colectat produse alimentare și îmbrăcăminte cât pentru bătrâni atât și pentru nepoții lor. Motto-ul acompaniei a fost:,, De mână prin generații ”, astfel s-a dorit a dezvolta simțul de compasiune față de persoanele în etate. Pachetele colectate au fost distribuite de însăși voluntarii liceului, în speranța că aceste gesturi caritabile îi va face să-și schimbe atitudinea, să fie mai atenți și mai indulgenți față de persoanele de vârsta a treia.

  În Săptămâna Voluntariatului s-au desfășurat activități de voluntariat în mai multe localități din raion.

Sat Ceadîr.

     Aici s-a organizat o acțiune de salubrizare în centru satului. La fel, s-a defășurat o acțiune de voluntariat organizată decătre copii Gimnaziului, pentru locuitorii localității cu genericul: ,,Vă doresc o zi de joi frumoasă, cu gânduri senine și cu suflete fericite!''.

    

        În prima zi a SNV tinerii voluntari  împreună cu  voluntarii în etate din localitate s-au întîlnit  și au făcut un schimb de experiență,distribuind  pachete alimentare și comunicare caldă vîrstnicilor după vîrsta de 80 ani. Acțiunea a demarat cu motto-ul:,,Vîrstnicii sunt pilonii societății noastre, de la ei noi tinerii   Învățăm”. A fost  organizat un act de caritate ,tinerii voluntari au distribuit pachete cu haine colectate din localitate la cinci familii cu copii social – vulnerabile. Grupul de voluntari a efectuat lucrări de salubrizare și au împărțit sfaturi trecătorilor despre cum să avem și să menținem o natură curată, motto-ul: ,,Mediul înconjurător descrie cel mai bine gradul de civilizație al societății în care trăim".

Sat Filipeni.

    În cadrul săptăminii voluntariatului pe perioada 1-7 octombrie s-au realizat un șir de acțiuni de voluntariat. S-a  organizat acțiune de salubrizare în parteneriat cu Gimnaziul Filipeni,  primăria localității. S-au desfășurat lucrări de salubrizare în jurul instituțiilor din localiatea și parcul central, monumentele istorice și terenul de joacă.

   

     La biblioteca pentru copii au participat micuții voluntari care de asemenea au facut ordine in cadrul instituției.

        La biblioteca publică de asemenea s-a organizat actiuni de voluntariat instruiri in cadrul IT oferind noi oportunitati de a cunoaste calculatorul  unde au participat elevi, angajati,pensionari,mame tinere.

 

 

    Sat Sărata- Nouă

      În prima zi a SNV tinerii voluntari  împreună cu  voluntarii în etate din localitate s-au întîlnit și au făcut un schimb de experiență, distribuind  pachete alimentare și comunicare caldă vîrstnicilor după vîrsta de 80 ani.

   Acțiunea a demarat: ,,Vîrstnicii sunt pilonii societății noastre,de la ei noi tinerii învățăm,,.

     S-a organizat un act de caritate avînd motto –ul : ,,De la inimă la inimă” , în cadrul căruia tinerii voluntari au distribuit pachete cu haine colectate din localitate la cinci familii cu copii social - vulnerabile.

    S-au efectuat lucrări de salubrizare  și au împărțit sfaturi trecătorilor despre cum să avem și să menținem o natură curată.

  
Alte Noutăţi și evenimente

Publicat: 14.06.2019   
Publicat: 12.06.2019   
La data de 12 iunie 2019 primarii din raionul Leova au participat la o ședință de lucru organizată în incinta Consiliului Raional Leova. Citeşte mai mult...
Publicat: 31.05.2019   
La data de 31 mai 2019, în încinta Consiliului raional Leova - sala mare de ședințe a fost prezentat public Profilul Investițional al raionului Leova, elaborat în cadrul proiectului „Poarta de Sud a Moldovei deschisă pentru promovarea afacerilor și investițiilor” finanțat de UE în cadrul inițiativei „Primarii pentru creștere economică”. Citeşte mai mult...
Publicat: 24.05.2019   
La data de 23 mai, curent președintele raionului Leova, dl Ion Gudumac, primarul orașului Leova dl Vitalie Gargaun, președintele A.O.„Parteneriat Social” dna Raisa Bălan și Managerul local al proiectului ,,Modernizarea serviciilor publice locale în raionul Leova, sectorul aprovizionare cu apă și canalizare” dl Porubin Valeriu, au participat la evenimentul organizat de Agenția de Dezvoltare Regională Sud în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Conferința regională cu genericul „Suportul Uniunii Europene pentru Dezvoltarea Regională”. Citeşte mai mult...
Publicat: 20.05.2019   
La data de 18 mai 2019, în sala mare de ședințe a Consiliului Raional Leova, întreprinderea ,,EUROALUN” SRL în parteniriat cu Asociația de profesioniști Techno Progressus(Europa) și Federația Națională a Fermierilor din Moldova cu suportul Direcției Agricultură, Alimentație, Relații Funciare și Cadastru au organizat un seminar cu tematica ,,Cultura Alunului în Republica Moldova - Afacere pentru 3 Generații”. Citeşte mai mult...
Publicat: 20.05.2019   
La data de 18 mai, pe stadionul orășenesc Leova s-au desfășurat acțiuni cultural - sportive dedicate ”Zilei Recrutului”. A devenit deja o tradiţie, ca în perioada pregătirii şi încorporării tinerilor în serviciul militar în termen, în raionului Leova să fie organizată sărbătoarea „Ziua Recrutului” - o măsură militaro-patriotică care are drept scop promovarea tradițiilor militare și educarea militaro-patriotică a tinerilor ce vor fi încorporaţi în Forțele Armate ale Republicii Moldova. Citeşte mai mult...
Publicat: 20.05.2019   
La data de 19 mai 2019, în incinta Casei de Cultură orășenești Leova s- a desfășurat ediția a XII-a a Festivalului Regional de muzică ușoară ,,Ecoul de la Baștină”, în memoria compozitorilor băștinași Petre Teodorovici și Ion Aldea - Teodorovici, organizat de către Secția Cultură, Turism, Tineret și Sport Leova sub egida Consiliului Raional Leova, în colaborare cu primăriile or. Leova și Boldești-Scăeni, județul Prahova, România. Citeşte mai mult...
Publicat: 18.05.2019   
La data de 18 mai 2019 compozitorul și interpretul Petre Teodorovici ar fi împlinit 69 de ani, cu această ocazie în orașul Leova a fost organizată depunere de flori la basorelieful fraților Teodorovici. La eveniment au participat conducerea raionului, reprezentanții primăriei orașului Leova, funcționari publici, reprezentanții serviciilor desconcentrate și descentralizate din cadrul raionului Leova. Citeşte mai mult...
Publicat: 15.05.2019   
La data de 14 mai, current, în incinta Consiliului Raional Leova, membrii Comitetului Director Local (CDL) al proiectului „Îmbunătățirea serviciilor publice de alimentare cu apă și de canalizare în raionul Leova" s-au întrunit într-o ședință în vederea prezentării bilanțului activităților realizate în trimestru I și de a trasa sarcinile de viitor pentru atingerea rezultatelor și obiectivelor propuse în cadrul proiectului dat. Citeşte mai mult...
Publicat: 15.05.2019   
La 14.05.2019 în sala de ședințe a Consiliului Raional s-a desfășurat o masă rotundă, organizată în cadrul Proiectului “Promovarea valorilor europene și euroatlantice în zonele rurale ale Republicii Moldova prin intermediul formatorilor locali de opinie publică”, finanțat de către Black Sea Trust for Regional Cooperation și parțial finanțat de către Divizia de Diplomație Publică a NATO. Citeşte mai mult...
Publicat: 13.05.2019   
La data de 13 mai curent, o delegație din domeniul educației din Ganțevici, Republica Belarus, ca urmare a invitației adresate de către Direcția Învățământ din subordinea Consiliului Raional Leova, a sosit într-o vizită lucru în raionul Leova. Vizita de lucru are drept scop identificarea oportunităților de dezvoltare și colaborare dintre cele două raioane în domeniul educației. Delegația își va desfășura vizita în raionul Leova timp de 4 zile. Citeşte mai mult...
Publicat: 13.05.2019   
La data de 12 mai curent, Incubatorul de Afaceri Leova a găzduit ceremonia de deschidere „Centrului Wellness” și „Herbalife Nutrition” în raionul Leova. Citeşte mai mult...
Publicat: 09.05.2019   
La data de 9 mai 2019 s-a marcat aniversarea a 74 ani de Victorie din cel de-al II-lea Război Mondial, cu acest prilej, la Complexul Memorial din orașul Leova a fost organizat un miting de comemorare. Ţara noastră a plătit un preţ greu pentru realizarea Victoriei. Sacrificiul, durerea şi efortul au fost enorme. Circa 600 de mii de moldoveni au luptat în acest război. Peste 70 de mii de soldaţi şi-au dat viaţa pentru eliberarea Moldovei. Citeşte mai mult...
Publicat: 08.05.2019   
Publicat: 07.05.2019   
La data de 7 mai 2019 în incinta Bibliotecii publice ,,Valeriu Matei” or. Leova s-a desfășurat Forumul Consiliului Raional al Tinerilor din Leova. Citeşte mai mult...
Publicat: 03.05.2019   
Serviciul social „Echipă Mobilă” va fi relansat în curând în raionul Leova, cu suportul Uniunii Europene, al Fundației Soros-Moldova și al autorităților publice locale din Leova. Astfel, persoanele cu dizabilităţi din raionul Leova şi familiile acestora vor beneficia gratuit de asistenţă la domiciliu. Citeşte mai mult...
Publicat: 24.04.2019   
La data de 23 aprilie 2019, în cadrul Consiliului Raional Leova s-a desfășurat ședința de lucru a Consiliului de Sănătate Publică Teritorial Leova. Citeşte mai mult...
Publicat: 23.04.2019   
La data de 22 aprilie 2019, reprezentanții Autorităților Publice Locale de nivel I și II ai raionului Leova, reprezentanţi ai serviciilor desconcentrate, cadrele didactice și medicale, liceenii au participat la un șir de instruiri în domeniul anticorupției organizate în contextul implementării Planului de acțiuni și Strategiii Naționale de Integritate și Anticorupție pentru anii 2017-2020, de către reprezentanții Direcției Educație Anticorupție a Centrului Național Anticorupție, în cadrul Campaniei Naționale „O zi anticorupție în orașul tău”, cu sloganul „Atitudinea ta contează – spune nu corupției”, lansată de către Centrul Național Anticorupție în anul 2018. Citeşte mai mult...
Publicat: 22.04.2019   
La data de 21 aprilie 2019, stadionul orășenesc Leova a fost gazda evenimentului sportiv: Ziua Sportivului și Mișcării Olimpice, ediția 2019. Citeşte mai mult...
Publicat: 18.04.2019   
n conformitate cu prevederile art. 45 pct. 1.; 3. al Legii privind Administraţia Publică Locală nr. 436 – XVI din 28.12.2006, Regulamentul de constituire şi funcţionare a Consiliului Raional Leova aprobat prin decizia nr. 1.5 din 13.07.2015 şi în baza Programului de activitate al Consiliului raional pentru anul 2019, la data de 18.04.2019, s-a desfășurat şedinţa ordinară a Consiliului Raional Leova. Citeşte mai mult...

1 - 20 din 425

LEOVA ÎN IMAGINI
Vezi galeria foto
© 2019 Consiliul Raional Leova - Republica Moldova
Toate drepturile rezervate
Elaborat de MoldData

 

PAGINA ÎN SUS

Total vizitatori unici: 90735   Total ieri: 224   Total azi: 56