Prima pagină  »  Noutăţi și evenimente
Noutăţi și evenimente
Totalizarea Săptămânii Naționale a Voluntarului, ediția 2018!
Publicat: 15.10.2018   

       Schimbările în societate pornesc de la noi și se întorc la noi  ,,oamenii" și doar în comun putem schimba societatea. Unul din obiectivele principale sunt ca să implicăm cu succes beneficiari în activitățile de voluntariat și în viața  comunității din care fac parte.

       Săptămîna Națională a Voluntarului, ediția 2018!

   Săptămîna Națională a Voluntarului, ediția 2018 s-a început cu participarea tinerilor voluntari a Centrului de Tineret, bibliotecarii și colaboratori de la Secția Cultură, Turism, Tineret și Sport Leova la amenajarea teritoriului Bibliotecii Publice,, Valeriu Matei” Leova. S-au amenajat clumbe pentru flori, s-au instalat noi scaune și urne pentru comoditatea locuitorilor din or. Leova, s-au văruit copacii, s-a plantat trandafiri. Pe parcurs a trei zile la eveniment au participat peste 20 de voluntari cu diferite vîrste

 

                                 

        În aceeași zi  voluntarii Centrului de Sănătate Prietenos Tinerilor ”Orhideea” or. Leova au organizat o companie de recrutare a noilor voluntari. Au fost informați elevii și tinerii din or.Leova ce beneficii poate aduce voluntariatul.

      Cu ocazia "Zilei Internaționale a Persoanelor în Etate", de comun cu volunatrii din cadrul Centrului Multifuncțional Cupcui, s-a organizat amenajarea mesei de sarbatoare pentru cei care locuiesc în cadrul Centrului de Plasament pentru Persoane în Etate din or. Leova. Copiii au au venit cu urari de multa sanatate în adresa celor vîrstnici.

       S-a  întreprins o vizită de lucru la Muzeul de Istorie din Leova, în cadrul căreia un grup   de  voluntari au participat la amenajarea unei noi expoziții de carte veche.

      Specialiștii SAP Leova au desfășurat activitatea de instruire ”Crearea grupurilor de promotori ai educației incluzive în instituțiile educaționale din raion”. La activitate au participat viitorii voluntari din Gimnaziul Filipeni și Liceul Teoretic ”M.Eminescu” din or. Leova. Tinerii au fost informați despre necesitățile și dificultățile copiilor cu CES, au fost sensibilizați cu privire la necesitatea incluziunii sociale a acestora. Un punct culminant al ședinței a fost relatarea experienței din cadrul ”SNV 2017”a voluntarilor Centrului de Tineret Leova. Scopul instruirii a fost promovarea activităților de voluntariat în CREI.

    Centrul Comunitar ”Încredere” or. Leova a organizat pentru partenerii săi de la Biroul de Probațiune Leova și Comisariatul de Poliție Leova, un curs de dezvoltare a intuiției.  Cursul a fost petrecut de instructorul de Yoga - Mirela Muntianu și instructorul de arte marțiale interne Tai Chi Chuan - Constantin Mușat, ai Centrului de Studii și Cercetări Frontale TARKSHYA 444, București,  motto-ul cursului fiind:„ Ai încredere în tine și ascultă-ți intuiția!”

 

     Împreună cu voluntarii CSPT Orhideea” Centrului de Tineret  s-au desfășurat lucrări de amenajare a terenului aferent Centrului de Tineret Leova, mai apoi s-a organizat o competiție între voluntari la jocuri intelectuale Quiz Moldova.

      Pentru benefeciarii Centrului Comunitar ”Încredere” din or.Leova s-a organizat o zi de salubrizare a teritoriului de la centru. Bunei și bunicuțe au ieșit la curățenia generală de toamnă. Desigur, că voluntarii Centrului de Tineret Leova nu au fost indiferenți și au ajutat și ei cu  ce puteau. Au amenajat un spațiu de odihnă în aer liber pentru benefeciarii Centrului  Comunitar ”Încredere” din or.Leova.

. 

      Tot pentru  beneficiarii acestui centru Consiliul Raional Leova a făcut  donație  574 kg de mere. Acest lot de fructe este foarte binevenit pentru îmbunătățirea raționului beneficiarilor cu vitamine pe perioada rece a anului. Astfel zilnic până la finele anului bătrânii vor primi câte un măr la desert. Consiliul de Administrare și beneficiarii Centrului Comunitar de zi „ Încredere” aduce mulțumiri conducerii raionului pentru implicare și grijă față de persoanele de vârsta a treia

     Consilierul de probaţiune din cadrul Biroului de probaţiune Leova, Culicenco Iana, asistentul social al Penitenciarului nr.3 Leova, reprezentanții a Școlii Profesionale Leova, AOFM Leova și A.O. ,,Inițiativa Pozitivă,, au demarat Campania social-informativă cu prilejul ,,Zilei Internaționale de educație în penitenciare,, și faptul ca este Săptămîna Națională a Voluntarului. Activitate educativă desfășurată are drept scop informarea deținuților cu scopul promovării și încurajării persoanelor deținute pentru obținerea studiilor, dezvoltarea continuă a abilităților de învățare, autoeducare și orientare

    După o săptămînă plina de activități, am lăsat cea mai placută activitate pe duminică. Din practica ”snv2017” tinerii voluntari foarte mult adoră să facă activități cu copii. Și de aceasta am organizat ”o zi a faptelor bune la Centrul Multifuncțional Cupcui”, unde am organizat mai multe activități cu copii din acest centru. Cu cei mai mari s-a  organizat o lecție de voluntariat, s-a discutat despre gîndurile de viitor. Cu cei mai mici s-au organizat jocuri distractive, face painting, competiții cu avioane din hîrtie. S-a jucat volei, fotbal, s-au spus bancuri și poiezii

      

 

     În Săptămîna Națională a Voluntarului, Centrul Comunitar ”Încredere” or.Leova, în parteneriat cu Liceul Teoretic ”Miha Eminescu” or.Leova, a organizat o campanie de colectare de fonduri pentru persoanele în etate și cele țintuite la pat din cadrul centrului Comunitar de zi Încredere. Voluntarii au colectat produse alimentare și îmbrăcăminte cât pentru bătrâni atât și pentru nepoții lor. Motto-ul acompaniei a fost:,, De mână prin generații ”, astfel s-a dorit a dezvolta simțul de compasiune față de persoanele în etate. Pachetele colectate au fost distribuite de însăși voluntarii liceului, în speranța că aceste gesturi caritabile îi va face să-și schimbe atitudinea, să fie mai atenți și mai indulgenți față de persoanele de vârsta a treia.

  În Săptămâna Voluntariatului s-au desfășurat activități de voluntariat în mai multe localități din raion.

Sat Ceadîr.

     Aici s-a organizat o acțiune de salubrizare în centru satului. La fel, s-a defășurat o acțiune de voluntariat organizată decătre copii Gimnaziului, pentru locuitorii localității cu genericul: ,,Vă doresc o zi de joi frumoasă, cu gânduri senine și cu suflete fericite!''.

    

        În prima zi a SNV tinerii voluntari  împreună cu  voluntarii în etate din localitate s-au întîlnit  și au făcut un schimb de experiență,distribuind  pachete alimentare și comunicare caldă vîrstnicilor după vîrsta de 80 ani. Acțiunea a demarat cu motto-ul:,,Vîrstnicii sunt pilonii societății noastre, de la ei noi tinerii   Învățăm”. A fost  organizat un act de caritate ,tinerii voluntari au distribuit pachete cu haine colectate din localitate la cinci familii cu copii social – vulnerabile. Grupul de voluntari a efectuat lucrări de salubrizare și au împărțit sfaturi trecătorilor despre cum să avem și să menținem o natură curată, motto-ul: ,,Mediul înconjurător descrie cel mai bine gradul de civilizație al societății în care trăim".

Sat Filipeni.

    În cadrul săptăminii voluntariatului pe perioada 1-7 octombrie s-au realizat un șir de acțiuni de voluntariat. S-a  organizat acțiune de salubrizare în parteneriat cu Gimnaziul Filipeni,  primăria localității. S-au desfășurat lucrări de salubrizare în jurul instituțiilor din localiatea și parcul central, monumentele istorice și terenul de joacă.

   

     La biblioteca pentru copii au participat micuții voluntari care de asemenea au facut ordine in cadrul instituției.

        La biblioteca publică de asemenea s-a organizat actiuni de voluntariat instruiri in cadrul IT oferind noi oportunitati de a cunoaste calculatorul  unde au participat elevi, angajati,pensionari,mame tinere.

 

 

    Sat Sărata- Nouă

      În prima zi a SNV tinerii voluntari  împreună cu  voluntarii în etate din localitate s-au întîlnit și au făcut un schimb de experiență, distribuind  pachete alimentare și comunicare caldă vîrstnicilor după vîrsta de 80 ani.

   Acțiunea a demarat: ,,Vîrstnicii sunt pilonii societății noastre,de la ei noi tinerii învățăm,,.

     S-a organizat un act de caritate avînd motto –ul : ,,De la inimă la inimă” , în cadrul căruia tinerii voluntari au distribuit pachete cu haine colectate din localitate la cinci familii cu copii social - vulnerabile.

    S-au efectuat lucrări de salubrizare  și au împărțit sfaturi trecătorilor despre cum să avem și să menținem o natură curată.

  
Alte Noutăţi și evenimente

Publicat: 18.03.2019   
La data de 17 martie 2019 în incinta Casei de Cultură orășenești din or. Leova, s-a desfășurat cea de-a II-a ediție a Festivalului Regional al Orchestrelor de Muzică Populară a Școlilor de Muzică și Arte în memoria rapsodului băștinaș Vasile MIȘCOI. Citeşte mai mult...
Publicat: 18.03.2019   
La data de 15 martie 2019, în incinta Consiliului Raional Leova, Direcția Asistență Socială și Protecția Familiei Leova a desfășurat ședința ordinară al Serviciului Asistență Socială Comunitară cu participarea asistenților sociali comunitari din localitățile raionului Leova și Specialiștiii CCF Moldova (Copil – Comunitate – Familie). Citeşte mai mult...
Publicat: 14.03.2019   
La data de 13 martie, la sediul Consiliului Județean Vaslui s-a desfășurat ședința Consiliului Director al Euroregiunii Siret-Prut-Nistru, în cadrul căreia a participat și președintele raionului Leova, dl Ion Gudumac. Citeşte mai mult...
Publicat: 11.03.2019   
La data de 10 martie 2019, în incinta sălii sportive al Liceului Teoretic ”Mihai Eminescu” din or. Leova, a avut loc Campionatul raional la Volei, ediția 2019, organizat de către Secția Cultură, Turism, Tineret și Sport Leova din subordinea Consiliului Raional Leova, la care au participat opt echipe: Leova 1, Sarata Răzesi, Tomai, Leova 2, Colibabovca, Leova 3, Tomaiul Nou, Cupcui. Citeşte mai mult...
Publicat: 07.03.2019   
La data de 6 martie 2019 la inițiativa AO ,,Forța Susținerii,, și prin dispoziția președintelui raionului s-a desfășurat prima ședință a Grupului de Lucru pentru Educația Incluzivă (GLpEI). Constituirea GLpEI a reeșit din necesitatea stringentă de a consolida rolul actorilor- cheie în procesul de dezvoltare a educației incluzive, de a dezvolta serviciile și de a promova practicile de incluziune educațională la nivel local pentru copiii cu dizabilități severe. Citeşte mai mult...
Publicat: 02.03.2019   
La data de 2 Martie 2019 se împlinesc 27 de ani de la declanșarea războiului de pe Nistru din anul 1992. Cu această ocazie în oraşul Leova la data de 1 Martie în memoria ostaşilor căzuţi în luptele pentru apărarea integrității teritoriale și suveranității Republicii Moldova, a avut loc acţiune de comemorare. Citeşte mai mult...
Publicat: 23.02.2019   
Membrii Comitetului Director Local (CDL) al proiectului „Modernizarea serviciilor publice de alimentare cu apă și canalizare a localităților din raionul Leova", s-au întrunit la data de 22.02.2018 în ședință pentru a face un bilanț al activităților realizate și a trasa sarcini de viitor pentru atingerea rezultatelor și obiectivelor propuse în cadrul proiectului dat. Citeşte mai mult...
Publicat: 22.02.2019   
În conformitate cu prevederile art. 45 pct. 1.; 3. al Legii privind Administraţia Publică Locală nr. 436 – XVI din 28.12.2006, Regulamentul de constituire şi funcţionare a Consiliului Raional Leova aprobat prin decizia nr. 1.5 din 13.07.2015 şi în baza Programului de activitate al Consiliului raional pentru anul 2019, la data de 21.02.2019, s-a desfășurat şedinţa ordinară a Consiliului Raional Leova. Citeşte mai mult...
Publicat: 22.02.2019   
La data de 22 februarie 2019, în cadrul Consiliului Raional Leova s-a desfășurat ședința de lucru a Consiliului de Sănătate Publică Teritorial Leova. În cadrul ședinței au fost prezenți: vicepreședintele raionului, dl Eujenii BURAGA; reprezentanții Centrului de Sănătate Publică Leova; șefii Centrelor de Sănătate din raion; reprezentanți ai direcțiilor din subordinea Consiliului raional și serviciilor din teritoriu. Citeşte mai mult...
Publicat: 18.02.2019   
La data de 17 februarie, sala sportivă a Liceului Teoretic ”Mihai Eminescu” din or.Leova s-a desfășurat Turneul Regional la Volei în memoria regretatului sportiv Vladimir Rogojin, organizat de Secția Cultură, Turism, Tineret și Sport Leova în parteneriat cu Consiliul Raional Leova și Asociația Obștească a veteranilor și pensionarilor Ministerului Afacerilor Interne. Citeşte mai mult...
Publicat: 13.02.2019   
La data de 15 februarie 2019 se implinesc 30 de ani de la retragerea trupelor sovietice din Afganistan. Cu această ocazie la 13 februarie în oraşul Leova, în memoria ostaşilor căzuţi, a avut loc acţiunea de comemorare. Citeşte mai mult...
Publicat: 05.02.2019   
La data de 1 februarie 2019 în incinta Casei de Cultură orășenești Leova, pentru cei care susțin tânăra generaţie să păşească pe drumul formării – educatori, învăţători şi profesori, s-a desfăşurat Concursul Raional ,,Pedagogul Anului - 2019”. Citeşte mai mult...
Publicat: 05.02.2019   
La data de 5 februarie 2019, în încinta Consiliului raional Leova s-a desfășurat Concursul de atribuire a dreptului de deservire a rutelor regulate de călători din raionului Leova. Citeşte mai mult...
Publicat: 31.01.2019   
La data de 30 ianuarie 2019, a avut loc ședința comisiei pentru recepția la terminarea lucrărilor la obiectul “Construcția apeductului magistral Leova – Iargara”. Citeşte mai mult...
Publicat: 30.01.2019   
La data de 29.01.2019, în sala mică de ședințe a Consiliului Raional Leova s-a desfășurat ședința de lucru a Consiliului de Sănătate Publică Teritorial Leova. Citeşte mai mult...
Publicat: 17.01.2019   
La data de 17 ianuarie 2019, efectivul Inspectoratului de Poliție Leova a desfășurat ședința de bilanț a Inspectoratului de Poliție, cu referire la 12 luni de activitate ale anului 2018, care a avut loc în incinta Consiliului Raional Leova. Citeşte mai mult...
Publicat: 16.01.2019   
La data de 15 ianuarie 2019, în incinta Bibliotecii Publice Raionale ,,Valeriu Matei” din or. Leova cu prilejul Zilei Naționale a Culturii, s-a desfășurat GALA PREMIILOR Concursului raional ,,Cel mai bun lucrător din domeniul culturii - 2018”. Citeşte mai mult...
Publicat: 15.01.2019   
La data de 15 ianuarie 2019, reprezentanţii serviciilor desconcentrate și descentralizate din cadrul raionului Leova, au depus flori la bustul Marelui poet Mihai Eminescu. S-au marcat 169 de ani de la nașterea Luceafărului poeziei Românești. Citeşte mai mult...
Publicat: 20.12.2018   
În conformitate cu prevederile art. 45 pct. 1.; 3. al Legii privind Administraţia Publică Locală nr. 436 – XVI din 28.12.2006, Regulamentul de constituire şi funcţionare a Consiliului Raional Leova aprobat prin decizia nr. 1.5 din 13.07.2015, la data de 20.12.2018, s-a desfășurat şedinţa extraordinară a Consiliului Raional Leova. Citeşte mai mult...
Publicat: 17.12.2018   
Membrii Comisiei regionale sectoriale în domeniul Alimentare cu apă și canalizare (CRS/AAC) din Regiunea de Dezvoltare Sud, creată cu sprijinul Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în cadrul proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova" (MSPL), s-au întrunit vineri, 14 decembrie, la Leova, în cadrul celei de-a patra ședințe. Citeşte mai mult...

1 - 20 din 398

LEOVA ÎN IMAGINI
Vezi galeria foto
© 2019 Consiliul Raional Leova - Republica Moldova
Toate drepturile rezervate
Elaborat de MoldData

 

PAGINA ÎN SUS

Total vizitatori unici: 90761   Total ieri: 515   Total azi: 82