Prima pagină  »  Noutăţi și evenimente
Noutăţi și evenimente
Totalizarea Săptămânii Naționale a Voluntarului, ediția 2018!
Publicat: 15.10.2018   

       Schimbările în societate pornesc de la noi și se întorc la noi  ,,oamenii" și doar în comun putem schimba societatea. Unul din obiectivele principale sunt ca să implicăm cu succes beneficiari în activitățile de voluntariat și în viața  comunității din care fac parte.

       Săptămîna Națională a Voluntarului, ediția 2018!

   Săptămîna Națională a Voluntarului, ediția 2018 s-a început cu participarea tinerilor voluntari a Centrului de Tineret, bibliotecarii și colaboratori de la Secția Cultură, Turism, Tineret și Sport Leova la amenajarea teritoriului Bibliotecii Publice,, Valeriu Matei” Leova. S-au amenajat clumbe pentru flori, s-au instalat noi scaune și urne pentru comoditatea locuitorilor din or. Leova, s-au văruit copacii, s-a plantat trandafiri. Pe parcurs a trei zile la eveniment au participat peste 20 de voluntari cu diferite vîrste

 

                                 

        În aceeași zi  voluntarii Centrului de Sănătate Prietenos Tinerilor ”Orhideea” or. Leova au organizat o companie de recrutare a noilor voluntari. Au fost informați elevii și tinerii din or.Leova ce beneficii poate aduce voluntariatul.

      Cu ocazia "Zilei Internaționale a Persoanelor în Etate", de comun cu volunatrii din cadrul Centrului Multifuncțional Cupcui, s-a organizat amenajarea mesei de sarbatoare pentru cei care locuiesc în cadrul Centrului de Plasament pentru Persoane în Etate din or. Leova. Copiii au au venit cu urari de multa sanatate în adresa celor vîrstnici.

       S-a  întreprins o vizită de lucru la Muzeul de Istorie din Leova, în cadrul căreia un grup   de  voluntari au participat la amenajarea unei noi expoziții de carte veche.

      Specialiștii SAP Leova au desfășurat activitatea de instruire ”Crearea grupurilor de promotori ai educației incluzive în instituțiile educaționale din raion”. La activitate au participat viitorii voluntari din Gimnaziul Filipeni și Liceul Teoretic ”M.Eminescu” din or. Leova. Tinerii au fost informați despre necesitățile și dificultățile copiilor cu CES, au fost sensibilizați cu privire la necesitatea incluziunii sociale a acestora. Un punct culminant al ședinței a fost relatarea experienței din cadrul ”SNV 2017”a voluntarilor Centrului de Tineret Leova. Scopul instruirii a fost promovarea activităților de voluntariat în CREI.

    Centrul Comunitar ”Încredere” or. Leova a organizat pentru partenerii săi de la Biroul de Probațiune Leova și Comisariatul de Poliție Leova, un curs de dezvoltare a intuiției.  Cursul a fost petrecut de instructorul de Yoga - Mirela Muntianu și instructorul de arte marțiale interne Tai Chi Chuan - Constantin Mușat, ai Centrului de Studii și Cercetări Frontale TARKSHYA 444, București,  motto-ul cursului fiind:„ Ai încredere în tine și ascultă-ți intuiția!”

 

     Împreună cu voluntarii CSPT Orhideea” Centrului de Tineret  s-au desfășurat lucrări de amenajare a terenului aferent Centrului de Tineret Leova, mai apoi s-a organizat o competiție între voluntari la jocuri intelectuale Quiz Moldova.

      Pentru benefeciarii Centrului Comunitar ”Încredere” din or.Leova s-a organizat o zi de salubrizare a teritoriului de la centru. Bunei și bunicuțe au ieșit la curățenia generală de toamnă. Desigur, că voluntarii Centrului de Tineret Leova nu au fost indiferenți și au ajutat și ei cu  ce puteau. Au amenajat un spațiu de odihnă în aer liber pentru benefeciarii Centrului  Comunitar ”Încredere” din or.Leova.

. 

      Tot pentru  beneficiarii acestui centru Consiliul Raional Leova a făcut  donație  574 kg de mere. Acest lot de fructe este foarte binevenit pentru îmbunătățirea raționului beneficiarilor cu vitamine pe perioada rece a anului. Astfel zilnic până la finele anului bătrânii vor primi câte un măr la desert. Consiliul de Administrare și beneficiarii Centrului Comunitar de zi „ Încredere” aduce mulțumiri conducerii raionului pentru implicare și grijă față de persoanele de vârsta a treia

     Consilierul de probaţiune din cadrul Biroului de probaţiune Leova, Culicenco Iana, asistentul social al Penitenciarului nr.3 Leova, reprezentanții a Școlii Profesionale Leova, AOFM Leova și A.O. ,,Inițiativa Pozitivă,, au demarat Campania social-informativă cu prilejul ,,Zilei Internaționale de educație în penitenciare,, și faptul ca este Săptămîna Națională a Voluntarului. Activitate educativă desfășurată are drept scop informarea deținuților cu scopul promovării și încurajării persoanelor deținute pentru obținerea studiilor, dezvoltarea continuă a abilităților de învățare, autoeducare și orientare

    După o săptămînă plina de activități, am lăsat cea mai placută activitate pe duminică. Din practica ”snv2017” tinerii voluntari foarte mult adoră să facă activități cu copii. Și de aceasta am organizat ”o zi a faptelor bune la Centrul Multifuncțional Cupcui”, unde am organizat mai multe activități cu copii din acest centru. Cu cei mai mari s-a  organizat o lecție de voluntariat, s-a discutat despre gîndurile de viitor. Cu cei mai mici s-au organizat jocuri distractive, face painting, competiții cu avioane din hîrtie. S-a jucat volei, fotbal, s-au spus bancuri și poiezii

      

 

     În Săptămîna Națională a Voluntarului, Centrul Comunitar ”Încredere” or.Leova, în parteneriat cu Liceul Teoretic ”Miha Eminescu” or.Leova, a organizat o campanie de colectare de fonduri pentru persoanele în etate și cele țintuite la pat din cadrul centrului Comunitar de zi Încredere. Voluntarii au colectat produse alimentare și îmbrăcăminte cât pentru bătrâni atât și pentru nepoții lor. Motto-ul acompaniei a fost:,, De mână prin generații ”, astfel s-a dorit a dezvolta simțul de compasiune față de persoanele în etate. Pachetele colectate au fost distribuite de însăși voluntarii liceului, în speranța că aceste gesturi caritabile îi va face să-și schimbe atitudinea, să fie mai atenți și mai indulgenți față de persoanele de vârsta a treia.

  În Săptămâna Voluntariatului s-au desfășurat activități de voluntariat în mai multe localități din raion.

Sat Ceadîr.

     Aici s-a organizat o acțiune de salubrizare în centru satului. La fel, s-a defășurat o acțiune de voluntariat organizată decătre copii Gimnaziului, pentru locuitorii localității cu genericul: ,,Vă doresc o zi de joi frumoasă, cu gânduri senine și cu suflete fericite!''.

    

        În prima zi a SNV tinerii voluntari  împreună cu  voluntarii în etate din localitate s-au întîlnit  și au făcut un schimb de experiență,distribuind  pachete alimentare și comunicare caldă vîrstnicilor după vîrsta de 80 ani. Acțiunea a demarat cu motto-ul:,,Vîrstnicii sunt pilonii societății noastre, de la ei noi tinerii   Învățăm”. A fost  organizat un act de caritate ,tinerii voluntari au distribuit pachete cu haine colectate din localitate la cinci familii cu copii social – vulnerabile. Grupul de voluntari a efectuat lucrări de salubrizare și au împărțit sfaturi trecătorilor despre cum să avem și să menținem o natură curată, motto-ul: ,,Mediul înconjurător descrie cel mai bine gradul de civilizație al societății în care trăim".

Sat Filipeni.

    În cadrul săptăminii voluntariatului pe perioada 1-7 octombrie s-au realizat un șir de acțiuni de voluntariat. S-a  organizat acțiune de salubrizare în parteneriat cu Gimnaziul Filipeni,  primăria localității. S-au desfășurat lucrări de salubrizare în jurul instituțiilor din localiatea și parcul central, monumentele istorice și terenul de joacă.

   

     La biblioteca pentru copii au participat micuții voluntari care de asemenea au facut ordine in cadrul instituției.

        La biblioteca publică de asemenea s-a organizat actiuni de voluntariat instruiri in cadrul IT oferind noi oportunitati de a cunoaste calculatorul  unde au participat elevi, angajati,pensionari,mame tinere.

 

 

    Sat Sărata- Nouă

      În prima zi a SNV tinerii voluntari  împreună cu  voluntarii în etate din localitate s-au întîlnit și au făcut un schimb de experiență, distribuind  pachete alimentare și comunicare caldă vîrstnicilor după vîrsta de 80 ani.

   Acțiunea a demarat: ,,Vîrstnicii sunt pilonii societății noastre,de la ei noi tinerii învățăm,,.

     S-a organizat un act de caritate avînd motto –ul : ,,De la inimă la inimă” , în cadrul căruia tinerii voluntari au distribuit pachete cu haine colectate din localitate la cinci familii cu copii social - vulnerabile.

    S-au efectuat lucrări de salubrizare  și au împărțit sfaturi trecătorilor despre cum să avem și să menținem o natură curată.

  
Alte Noutăţi și evenimente

Publicat: 16.01.2019   
La data de 15 ianuarie 2019, în incinta Bibliotecii Publice Raionale ,,Valeriu Matei” din or. Leova cu prilejul Zilei Naționale a Culturii, s-a desfășurat GALA PREMIILOR Concursului raional ,,Cel mai bun lucrător din domeniul culturii - 2018”. Citeşte mai mult...
Publicat: 15.01.2019   
La data de 15 ianuarie 2019, reprezentanţii serviciilor desconcentrate și descentralizate din cadrul raionului Leova, au depus flori la bustul Marelui poet Mihai Eminescu. S-au marcat 169 de ani de la nașterea Luceafărului poeziei Românești. Citeşte mai mult...
Publicat: 20.12.2018   
În conformitate cu prevederile art. 45 pct. 1.; 3. al Legii privind Administraţia Publică Locală nr. 436 – XVI din 28.12.2006, Regulamentul de constituire şi funcţionare a Consiliului Raional Leova aprobat prin decizia nr. 1.5 din 13.07.2015, la data de 20.12.2018, s-a desfășurat şedinţa extraordinară a Consiliului Raional Leova. Citeşte mai mult...
Publicat: 17.12.2018   
Membrii Comisiei regionale sectoriale în domeniul Alimentare cu apă și canalizare (CRS/AAC) din Regiunea de Dezvoltare Sud, creată cu sprijinul Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în cadrul proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova" (MSPL), s-au întrunit vineri, 14 decembrie, la Leova, în cadrul celei de-a patra ședințe. Citeşte mai mult...
Publicat: 10.12.2018   
La data de 9 decembrie 2018, în incinta Casei de Cultură orășenești din or. Leova s-a desfășurat ediția a IV- a a Festivalului Regional ,,La o margine de Prut”, organizat de către Secția Cultură, Turism, Tineret și Sport Leova, în parteneriat cu Consiliul Raional Leova și Centrul Național de Conservare și Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial, în cadrul căruia au participat colective de dans popular din Regiunea de Sud a Republicii Moldova. Citeşte mai mult...
Publicat: 07.12.2018   
La data de 7 decembrie în incita Bibliotecii Publice Raionale ,,Valeriu Matei” a fost lansată cartea ,,LEOVA – Localități, Oameni, Tradiții”, autor Anatol EREMIA – profesor cercetător, doctor habilitat în filologie. Cartea a fost editată cu suportul financiar a Consiliului Raional Leova. Citeşte mai mult...
Publicat: 06.12.2018   
În conformitate cu prevederile art. 45 pct. 1.; 3. al Legii privind Administraţia Publică Locală nr. 436 – XVI din 28.12.2006, Regulamentul de constituire şi funcţionare a Consiliului Raional Leova aprobat prin decizia nr. 1.5 din 13.07.2015 şi în baza Programului de activitate al Consiliului raional pentru anul 2018, la data de 06.12.2018, s-a desfășurat şedinţa ordinară a Consiliului Raional Leova. Conform Dispoziției Președintelui nr. 180 din 26.11.201 Citeşte mai mult...
Publicat: 13.11.2018   
La data de 13.11.2018, în sala mică de ședințe a Consiliului Raional Leova s-a desfășurat ședința de lucru a Consiliului de Sănătate Publică Teritorial Leova. Citeşte mai mult...
Publicat: 31.10.2018   
La data de 31 octombrie 2018 primarii din raionul Leova au participat la o ședință de lucru organizată în incinta Consiliului Raional Leova. Citeşte mai mult...
Publicat: 30.10.2018   
La data de 28 octombrie 2018 satul Borogani raionul Leova a găzduit una dintre cele mai însemnate sărbători naţionale - cea de-a 17-a ediție a Zilei Naționale a Vinului şi a Lucrătorului din Agricultură şi Industria Prelucrătoare în raionul Leova. Citeşte mai mult...
Publicat: 26.10.2018   
Astăzi, 26 octombrie 2018, reprezentanții Oficiului teritorial Hîncești al Cancelariei de Stat a Republicii Moldova au organizat o ședință de instruire în cadrul Primăriei satului Covurlui, unde secretarii consiliilor locale, primarii autorităților publice locale din raionul Leova au fost instruiți referitor la publicarea actelor administrative( dispoziții, decizii, procese-verbale) emise de autorități în procesul de lucrul în ''Registrul de Stat a actelor locale''. Citeşte mai mult...
Publicat: 12.10.2018   
Ideea principală a proiectului ,,Migrația și valorile umane" este să definească și să se dezbată probleme de natură socială, de stringentă actualitate, cum ar fi migrația, valorile umane, alegerea carierei, cât și probleme de natură psihologică, cum ar fi agresiunea, hiperactivismul, dizabilitatea la elevii din școli și a găsi soluții pentru a le atenua efectele negative sau a le înlătura. Citeşte mai mult...
Publicat: 10.10.2018   
La data de 10 octombrie 2018 primarii din raionul Leova au participat la o ședință de lucru organizată în incinta Consiliului Raional Leova. Citeşte mai mult...
Publicat: 08.10.2018   
La data 05.10.2018, o zi pastelată dar călduroasă de brumar, în casa de cultură a orașului Leova, s-a desfășurat festivitatea dedicată Zilei Profesionale a lucrătorului din Învățământ, organizată de Direcția Învățământ Leova, la care au fost invitate toate cadrele didactice din raion. Citeşte mai mult...
Publicat: 05.10.2018   
Am deosebita plăcere de a mă adresa tuturor profesorilor, învăţătorilor şi educatorilor din raionul Leova, Dumneavoastră care, prin natura meseriei, prin devotamentul şi sacrificiul pe care îl manifestaţi zi de zi, contribuiţi la formarea generaţiilor de tineri competitivi şi inteligenţi. Citeşte mai mult...
Publicat: 24.09.2018   
La data de 23 septembrie 2018, în localitatea Romanovca, raionul Leova, s-a desfășurat cea de-a doua ediție a “Festivalului raional al colectivelor de teatru”, organizată de Secția Cultură, Tineret și Sport și sub egida Consiliului Raional Leova. Citeşte mai mult...
Publicat: 24.09.2018   
Săptămâna Europeană a Sportului este sărbătorită simultan în 23 de țări din Europa și are ca scop promovarea mișcării prin practicarea exercițiului fizic în toate formele lui sub sloganul ,,BEAactiv”, dar și de a încuraja orice persoană să fie activă pe durata acestei săptămâni și să rămână activă pe parcursul întregului an. Citeşte mai mult...
Publicat: 20.09.2018   
În conformitate cu prevederile art.45 pct. 1.; 3. al Legii privind Administraţia Publică Locală nr.436 – XVI din 28.12.2006, Regulamentul de constituire şi funcţionare a Consiliului Raional Leova aprobat prin decizia nr. 1.5 din 13.07.2015 şi în baza Programului de activitate al Consiliului raional pentru anul 2018, la data de 20.09.2018, s-a desfășurat şedinţa ordinară a Consiliului Raional Leova. Citeşte mai mult...
Publicat: 14.09.2018   
În cadrul campaniei de salubrizare "Hai Moldova", specialiștii din cadrul Aparatului Președintelui și Direcțiilor Consiliului Raional Leova de comun cu serviciile teritoriale au participat la acțiuni de salubrizare. Citeşte mai mult...
Publicat: 27.08.2018   
La data de 27 august 2018 Republica Moldova a celebrat 27 de ani de Independență. Cu această ocazie, s-au desfășurat mai multe evenimente. Raionul Leova au fost vizitat de delegații din Republica Belarus și orașul Boldești Scăeni, România. Citeşte mai mult...

1 - 20 din 382

LEOVA ÎN IMAGINI
Vezi galeria foto
© 2019 Consiliul Raional Leova - Republica Moldova
Toate drepturile rezervate
Elaborat de MoldData

 

PAGINA ÎN SUS

Total vizitatori unici: 91017   Total ieri: 400   Total azi: 338